Yazı | Ya AEW 2016'da Kurulsaydı?


Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,128
Mesajlar
13,520
Beğeni sayısı
3,504
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Yazan: Doğan "Beast Incarnate" Yavuzer

i


Bugün rotamızı biraz profesyonel güreşin fantastik yüzüne çevireceğiz. Evet, yazımızın konusu başlıkta gördüğünüz gibi: Ya AEW 2019’da değil de 2016’da kurulsaydı? 2016 yılını özellikle seçmiş olduğumdan hareketle bu seçimime farklı sebepler addedebilirsiniz. Örneğin 2016’nın WWE’de yeni bir çağı başlatmış olmasını seçimimle ilintili olarak düşünebilirsiniz, ki bunu normal karşılarım. Ama 2016 yılının seçilmesinin aklınızdan geçecek herhangi bir sebeple alakası olmadığını peşin peşin söyleyeyim. Kıymetli dostum @Badger ile konunun başlığıyla tamamen alakasız bir şekilde eski profesyonel güreş anlarımız hakkında sohbet ederken birden ağzımdan, “AEW 2016’da kurulsa ne olurdu acaba ulan?” sorusu çıkıverdi ve bu soruyu kendi kendime sorduğum gibi şahane bir yazı konusu bulduğumu düşündüm ve ilk fırsatta yazmaya koyuldum. Zaten “What if?” temalı bir yazı yazmayı hep istemiştim ve kendime asla bir konu bulamamıştım, o ilhamı yakalayınca konu da kendiliğinden geliyor tabii.

Az evvel de söylediğim gibi, bu tamamen “What if?” temalı bir yazı olacak. Haliyle bu yazıda gördükleriniz de benim hayat pencerem, hayal gücüm ışığında yazılmış olan tamamen varsayımsal fikirlerden ibaret. O zaman kafamın içinde tabiri caizse kira vermeden yaşayan profesyonel güreşteki dengelere ilişkin fantezilerimin konuşma vakti geldi. Keyifli okumalar dilerim.

1- Cody Rhodes’un Kariyerinin Gidişatı

109143570.jpg


AEW’nun 2016 senesinde kurulduğu evrende Cody Rhodes, WWE’nin kontratlı güreşçisi olarak son senesini yaşarken AEW’nun bildiğimiz kurucu kadrosunda yer alamıyor olacaktı. WWE’de bu hususta her şey aynı seyrinde ilerliyor olsaydı WWE’den ayrılmış olan Cody Rhodes, AEW’nun asla kaçırmak istemeyeceği cinsten bir isim olurdu. O dönemki Cody Rhodes her ne kadar Stardust karakterinden ötürü tabiri caizse çaptan düşmüş olsa dahi 2008-2014 arasında çıkardığı işten ötürü hala ismi olan, her şeyden önce Dusty Rhodes’un evladı ve veliahtı olarak bilinen bir potansiyel idi. Ben yine de bu yüzden AEW ile yollarının bu evrende de bir şekilde kesişeceğine inanıyorum. Ama Cody Rhodes’un Elite tayfa ile şu anki evrende kurduğu yakınlığı bizim evrende kuramamış olması ve her türlü kafa yapısının Elite tayfa ile pek de uyuşmadığı gerçeğini de nazara alarak bir simülasyon çizecek olursam AEW arka alanındaki etkisinin bir Bryan Danielson, bir Adam Copeland gibi olamayacağını düşünüyorum. Ve benim az çok tanıdığım Cody Rhodes, buluğ çağına geldiğinden beri bu Rhodes mirası mevzusuyla kafayı yemiştir. AEW'da istediğini alamadıktan sonra belki yeniden WWE ile şansını denerdi. Ama kim bilir, o 2016-2021 arasında yarattığı büyük etkiyi bizim evrende yaratamayacağı için WWE'nin de ilgi odağını o kadar da değiştiremeyecek ve Rhodes ailesinin son veliahtı olarak, o kafayı bozduğu mirası devam ettirecek hikayesini belki de hiç yazamayacaktı...

2- AJ Styles'ın Yolu WWE İle Kesişmeyecekti

maxresdefault.jpg


AJ Styles'ın WWE'ye debutu Royal Rumble 2016'da, yani 2016 senesinin ilk demlerinde gerçekleşti ve gerek bu debutu, gerekse debutu sonrası yaptığı işlerle AJ Styles kariyeri boyunca en iyi yaptığı şeyi yine yaparak gerçekten çok büyük bir ses getirdi. Bugünlerde WWE ile 8 seneyi deviren ve kendisini belki de güreş efsanesi haline getiren TNA'de çıktığından bile fazla sayıda maça çıkmış olan AJ Styles eğer AEW projesi 2016'da hayata geçseydi WWE ile yolu kesişir miydi? Ben kesinlikle bizim evrenimizde bunun gerçekleşeceğine inanmıyorum. Mizacından ötürü Elite tayfanın bu projesinde kuruluş bazında etkin bir rol almazdı bence, sadece güreşmeye ve yaptığı işe odaklanmayı tercih eden bir adam çünkü Styles. Ama o dönem bir arada olduğu dostlarının bu projesinde yer almaktan kesinlikle imtina etmeyeceğine inanıyorum. AEW da AJ Styles gibi bir yıldızı kazanmasının bilincinde olarak kendisini şirketin ilk yüzlerinden birisi yapmaktan asla geri durmayacağını düşünüyorum. Yani bugünkü evrende Jon Moxley'nin üstlendiği görevi AJ Styles üstlenirdi diyebiliriz. Ve AEW'da sahip olacağı bu konum itibariyle şirketin gerek ekranda, gerekse arka alandaki gediklilerinden birisi olarak AEW'ya tabiri caizse kazığı çakacağından hiç şüphelenmiyorum. Zaten genel olarak sahip olduğu düzenini bozmayı sevmeyen, günlük hayattaki kişiliğiyle bir miktar muhafazakar olan bir adamken bizim evrende 2016'da kurulup dahil olduğu AEW projesine taburesini atmışken hayatta bir yere kımıldamadan tıpkı şu an WWE'ye yaptığı gibi olağanüstü düzeyde istikrarlı bir run izletirdi.

3- Bullet Club, Tescilli Olarak AEW'ya Ait Olurdu

fefb1d6026202961-600x338.jpg


Tabii bu husus biraz da AJ Styles'ın WWE'ye gitmeyip AEW'da kalmasıyla da bağlantılı. O dönemler resmen altın çağlarını yaşayan Bullet Club, şu anki evrende AEW'nun kurulduğu tarihte olduğu gibi fiili olarak dağılmış ve iyiden iyiye durgunlaşmış bir ekipti. Ama bizim evrenimizde Bullet Club altın çağını yaşıyorken ve bu ekibin iki zıpkın üyesinin AEW projesine giriştiğini göze alırsak Bullet Club'a sahip olma noktasında AEW ile NJPW arasında kesinlikle gergin bir voltaj oluşacaktı. Günün sonunda bu infialden AEW'nun Bullet Club'ı çekip çıkararak kendi bünyesine katmış olabileceğine inanıyorum ben. Belki o dönemki bütün üyeleri bünyesine katamazdı, ama ekibe dair her türlü görsel ve kozmetik şeye kesinlikle sahip olurdu diye düşünüyorum. Ve tabii bu durum özellikle NJPW'nun profesyonel güreşteki konumuna, dahası ABD pazarına açılmasında izlediği politikalara kesinlikle farklı bir soluk katardı. Bullet Club ise NJPW'daki kuruluş amacından doğal olarak tamamen uzaklaşmış olacağı için, bugünkü durumuna belki de çok daha erken erişerek eski forsunu çoktan kaybederdi.

dean-ambrose-wwe-title-money-in-the-bank-e1466441939663.jpg
c968d-16082149599704-800.jpg


4- Jon Moxley ve Chris Jericho, AEW'nun Kuruluş Kadrosunda Yer Alamayacaktı

2016 senesi Jon Moxley/Dean Ambrose için kesinlikle rüya gibi geçecekti. WM 32'de Lesnar'a karşı ağır bir yenilgi almış olsa da, birkaç ay sonrasında Money In The Bank çantasını kazanıp aynı gece eski dostu Seth Rollins'e yaptığı cash-in ile WWE Şampiyonu olan Ambrose, yaz döneminde gerçekleşen brand split'in ardından Battleground'da gerçekleşen Shield War'da RAW brandinde yer alan Roman Reigns ve Seth Rollins'e karşı kemerini korumayı başararak kendi brandi olan Smackdown'a WWE Dünya Şampiyonluğu'nu götürerek oldukça önemli bir galibiyete imza atmıştı. İşin Chris Jericho kanadında ise; Jericho da WM döneminde Styles ile girdiği feudda... Uups, bizim evrende AJ Styles buralara uğramamıştı değil mi? Her neyse... Senenin devamında Kevin Owens ile kurduğu oldukça ilgi çekici bir takımla RAW şovlarını sırtlarken üstüne üstlük yine bir şeyler icat ederek oluşturduğu "List of Jericho" akımı ile beraber bu sporu takip eden 7'den 70'e herkesi bir şekilde kendine kilitlemeyi başarmıştı. Bunu yapabilmiş bir Jericho'nun yaptığı işten keyif almaktan başka bir çaresi de kalmıyor tabii. Jericho böyle bir adam işte, yaptığı şeyden keyif alıyorsa o an onu hiçbir şekilde bundan alıkoyamazsın. Ama bir sıkılırsa... İşte o zaman geçmiş olsun. Bence Jericho ve Moxley, AEW'nun bizim evrendeki kuruluş dönemine denk gelen 2016 senesinde WWE bünyesinde altın çağını yaşıyorken AEW'ya imza atmaz ve şirketin kuruluş, ilerleyiş aşamasında bir yerde bulunmazlardı. Bundan sonrasında ise görüşlerim iki isim için de değişik. İlk olarak Moxley hakkında görüşümü söyleyeyim: AEW'nun ciddi bir tehdit haline gelmeye başlayacağı belirli bir dönemden sonra WWE, Moxley gibi bir yıldızını kaybetmemek için o dönemlerde Moxley'i buralardan soğutacağı hataları kesinlikle yapmazdı bence ve Moxley'i bir şekilde şirkette tutmayı başarırdı bence ve bugün WWE'nin iyiden iyiye yüzü haline gelmiş bir Dean Ambrose'tan konuşuyor olurduk kesinlikle. Ama suyun diğer tarafı Chris Jericho'da ise durum bence daha farklı olurdu. Diyorum ya, bu herif daldan dala atlamayı seviyor. List of Jericho makarası bir süre sonra yine sona erecekti, Jericho bu noktadan sonra kendine yine farklı maceralar arayacaktı. Bu noktadan sonra Jericho'yu değil WWE, kralı gelse tutamaz yani. O yüzden bence Jericho'nun ilgisini bu Elite oğlanlar yine çekecekti ve Jericho'nun yolu kesinlikle AEW ile bizim evrende de kesişecekti bence. Ama tabii bugünkü gibi şirketin başlangıçtaki mihenk taşı olarak değil de mesela Bryan Danielson, Adam Copeland gibi sonradan eklenen büyük yıldız takviyesi olarak var olmuş olacaktı.

5- MJF, WWE'nin Yetiştirdiği Bir Güreşçi Olurdu

46a27-17150231814162-1920.jpg


Bugün AEW'nun draw isimlerinden biri haline gelen MJF, bizim evrende AEW'nun kurulduğu yılda henüz 20 yaşında, gencecik ve daha MLW'ya bile gelmemiş bir oğlan konumundaydı. Bugünkü evrende ise o genç yaşında MLW'da çıkardığı işlerle ilgileri toplayıp AEW'nun havada kaptığı bir potansiyeldi tabii. Hal böyleyken bence MJF'in yolu 2016'da AEW ya da herhangi ana akım bir güreş şirketiyle asla kesişemezdi. Belki yine MLW dahil çizdiği bu yolu çizerdi, ama özellikle 2018-19 döneminde NXT'ye gerçekleştirdiği transferlerle göz dolduran NXT bence bu sefer MJF'i kaçırmazdı. AEW ise tam olarak o dönemlerde 3 yılını dolduruyor olacaktı ve o dönemler de yine AEW'nun sıfırdan bir yıldız potansiyelli bir genci alıp parlatma denemelerine başlayacağı sürece denk geliyor aslında. Ama ben MJF'in AEW projesinde yer almasının altındaki motivasyonun AEW'nun da kendi kariyeriyle aynı paralelde var olup yükseleceği olduğuna inanıyorum. Bizim evrende MJF'in elinde böyle bir motivasyon olmayacağına göre WWE'nin sunacağı olası bir teklife koşa koşa giderdi kesinlikle. Ben Carter a.k.a. Nathan Frazer'da da bu böyle oldu.

6- Adam Cole Hayatta WWE'ye Gelmezdi

Adam-ColeYoung-Bucks.jpeg


Hayatta gelmezdi diyorum, o derece eminim... Yani Young Bucks kardeşlerinin peşini öyle bir bırakmadı ki bu adam, bugünkü evrende NXT'nin yüzü olarak tamamladığı NXT kariyerinden sonra bile ana kadroya gelmeyi reddederek WWE'den ayrılıp yeniden bir şekilde kendisini AEW projesinin içine attı. Tabii işin içinde Britt Baker faktörü de vardı, ah şu kadınlar... Yani bu konu hakkında o kadar da uzun uzadıya konuşmaya gerek yok aslında. Adam Cole daha 2016'da WWE'ye bile gelmemişti ve ROH&NJPW'da inanılmaz iyi işler çıkarıyordu. Elite tayfanın bu projesinde kesinlikle yer alırdı Cole ve hatta bence The Elite'in bir üyesi olurdu. Eh kelebek etkisi diye bir şey de olduğuna göre, 2017-20 NXT'sinde ise bir şeyler kesinlikle oldukça farklı olurdu. Belki daha farklı transferler, belki daha farklı politikalar, çok daha farklı bir NXT... Sonuçta Adam Cole, NXT'de bir çağı kapatıp bir çağı açacak; hatta oradaki işi bittikten sonra bir çağı daha kapatacak kadar büyük bir etki yarattı.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, umarım keyifli bir yazı olmuştur. Amacım biraz çakraları açıp bu sektörde özellikle AEW'nun da kurulmasından sonra dengelerin aslında ne kadar önemli bir hale geldiğini aktarabilmekti. Sizin de bu konu başlığıyla alakalı farklı kehanetleriniz varsa burada belirtebilirsiniz, atış serbest. Okuduğunuz için teşekkür ederim.​
 

GBB

gbedas
Katılım
2 Tem 2023
Konular
31
Mesajlar
4,771
Beğeni sayısı
1,287
PG Nakit
330
Favori Güreşçi
Daniel Bryan
Öncelikle eline sağlık Doğan tek solukta ve keyifle okudum.

Şöyle başlayayım bence böyle bir durumda şirketin adı AEW olmazdı çünkü AJ Styles'ın WWE'ye gelişi Omega'nın kariyeri ve Elite için ayrı bir fırsat oldu. Fakat sen AEW derken bunu değil alternatif olan ikinci şirketi kast ediyorsun onun farkındayım meselemiz bu değil yani. Cody konusunda net tamamen katılıyorum yani önce AEW sonra WWE yapabilirdi ama yapabileceği en büyük etki Drew tarzı bir etki olurdu ki bu da oldukça büyük farkındayım ama şu an çıktığı seviyeye çıkabileceğini hiç sanmıyorum. Cody kariyerini gerçekten mükemmel yönetti. AEW başlangıcı olsun, tam gitmesi gereken zamanda gitmesi olsun vs.

Club konusunda emin değilim dediğim gibi kurulacak şirketin nasıl ve kimler tarafından kurulacağına da bağlı bir husus bu. Çünkü 2016 yılında Omega ve Young Bucks ortaklığının 2019 kadar bir anlamı yoktu güreş dünyasında ve Omega o dönem Styles olduğundan lider konumunda bile değildi. Hani bu Elite üçlüsünün kuracağı bir şirkette Club'ın temelli olarak gidebileceği bana olası gelmiyor. (Styles gelse dahi) Ayrıca New Japan'in BC markasını bırakacağını sanmam.

Jericho konusunda birebir katılıyorum fakat Moxley/Ambrose konusunda emin değilim. Ambrose'u çok severim en sevdiğim 3-5 güreşçiden birisi fakat WWE her zaman Ambrose'a ME potasında yer verme konusunda karamsar oldu. Yani 2019'da ayrılırken bile Seth ve Roman ile olan başarı farkı gayet belirgin idi. 2016'da da durum böyleydi MITB ve Shield War olayı ile hafif dengelese bile fark belliydi üstüne yeni kurulan Smackdown vs. ile çok uzun bir reign yapmadı bu adam. Ha bu evrende Styles olmayacaktı ve belki işler farklı ilerlerdi ama bilemiyorum. Mesela Becky Lynch örneği verebilirim 2016 yılına bakarsak kim onun en büyük kadın güreşçi olabileceğini, WM ME kapatacağını vs. tahmin ederdi? Moxley açısından böyle bir dönüm noktası tabi olabilirdi.

MJF için emin değilim.

Cole kısmında da tamamen aynı düşünüyorum. NXT ayrıca cidden çok farklı olurdu bahsettiğin yıl aralığında.

Tekrardan eline sağlık. AJ Styles ne kilit adammış yav.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,128
Mesajlar
13,520
Beğeni sayısı
3,504
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Öncelikle eline sağlık Doğan tek solukta ve keyifle okudum.

Şöyle başlayayım bence böyle bir durumda şirketin adı AEW olmazdı çünkü AJ Styles'ın WWE'ye gelişi Omega'nın kariyeri ve Elite için ayrı bir fırsat oldu. Fakat sen AEW derken bunu değil alternatif olan ikinci şirketi kast ediyorsun onun farkındayım meselemiz bu değil yani. Cody konusunda net tamamen katılıyorum yani önce AEW sonra WWE yapabilirdi ama yapabileceği en büyük etki Drew tarzı bir etki olurdu ki bu da oldukça büyük farkındayım ama şu an çıktığı seviyeye çıkabileceğini hiç sanmıyorum. Cody kariyerini gerçekten mükemmel yönetti. AEW başlangıcı olsun, tam gitmesi gereken zamanda gitmesi olsun vs.

Club konusunda emin değilim dediğim gibi kurulacak şirketin nasıl ve kimler tarafından kurulacağına da bağlı bir husus bu. Çünkü 2016 yılında Omega ve Young Bucks ortaklığının 2019 kadar bir anlamı yoktu güreş dünyasında ve Omega o dönem Styles olduğundan lider konumunda bile değildi. Hani bu Elite üçlüsünün kuracağı bir şirkette Club'ın temelli olarak gidebileceği bana olası gelmiyor. (Styles gelse dahi) Ayrıca New Japan'in BC markasını bırakacağını sanmam.

Jericho konusunda birebir katılıyorum fakat Moxley/Ambrose konusunda emin değilim. Ambrose'u çok severim en sevdiğim 3-5 güreşçiden birisi fakat WWE her zaman Ambrose'a ME potasında yer verme konusunda karamsar oldu. Yani 2019'da ayrılırken bile Seth ve Roman ile olan başarı farkı gayet belirgin idi. 2016'da da durum böyleydi MITB ve Shield War olayı ile hafif dengelese bile fark belliydi üstüne yeni kurulan Smackdown vs. ile çok uzun bir reign yapmadı bu adam. Ha bu evrende Styles olmayacaktı ve belki işler farklı ilerlerdi ama bilemiyorum. Mesela Becky Lynch örneği verebilirim 2016 yılına bakarsak kim onun en büyük kadın güreşçi olabileceğini, WM ME kapatacağını vs. tahmin ederdi? Moxley açısından böyle bir dönüm noktası tabi olabilirdi.

MJF için emin değilim.

Cole kısmında da tamamen aynı düşünüyorum. NXT ayrıca cidden çok farklı olurdu bahsettiğin yıl aralığında.

Tekrardan eline sağlık. AJ Styles ne kilit adammış yav.
Çok güzel noktalara değinmişsin gerçekten yorumlarında. Omega ve Bucks'ın o dönemki konumu benim de aklıma geldi aslında ama buradaki amaç biraz fantezi dünyasına inmek olduğu için mevzunun çok da derinine inmeyi tercih etmedim aslında. Ki dediğin gibi aslında mevzu AEW'nun şahsından ziyade yine bu ayarda ikinci bir alternatif şirketin varlığı. Ama BC'yi AEW isteseydi o dönemler yine alırdı, çünkü Tony Khan faktörü hala baki ve bir şekilde parayı basar alırdı... NJPW'nun da o dönemki finansal gücü, bugünkünden öyle aşırı aşırı farklı değildi. Tabii o dönemler BC'nin de yarattığı etkiyle daha fazlaydı belki ama bu farkın total prof. güreş piyasasında aman aman bir etki yaratacağını düşünmüyorum.

Benim Moxley'nin kalmasına yönelik görüşüm tamamen WWE'nin AEW tehdidini o dönem hissetmesi üzerine elindeki yıldızları koruyucu politikayı o dönem izleyecek olması ve bu politikadan da olumlu anlamda Mox'un nasibini alacağını düşünmemden kaynaklı tamamen. Ki Mox, 2019'da ayrılmak istediğinde bile WWE onu elinde tutmak için elinden gelen her türlü imkanı seferber etti ama Mox şirketi kafasında bitirdiği için onu yolundan Renee Young bile döndüremezdi.

Çok teşekkür ediyorum yorumların için canım.
 

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
146
Mesajlar
6,240
Beğeni sayısı
1,905
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Favori Güreşçi
Ricky
Katıldıklarım var, katılmadıklarım var. Ancak yazının formatını sevdim. Eline sağlık doğanım. Bi’ LN cüzdanı açta değerine değer verelim.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,128
Mesajlar
13,520
Beğeni sayısı
3,504
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Katıldıklarım var, katılmadıklarım var. Ancak yazının formatını sevdim. Eline sağlık doğanım. Bi’ LN cüzdanı açta değerine değer verelim.
Sen katıl ya da katılma diye yazmadık kardeşim, senin de bu paralel evren hakkında fantezilerin varsa dinlemek isterim...
 

Huma

huma
Katılım
9 May 2024
Konular
20
Mesajlar
119
Beğeni sayısı
31
PG Nakit
50
Eline sağlık hocam. Keşke 2016'da 4. sınıfa gidiyor olmasaydım da bu yazıya daha uzun cevap verebilseydim.


2- AJ Styles'ın Yolu WWE İle Kesişmeyecekti
AJ Styles, bence güreşteki "WWE dışı" misyonunu tamamladığı için 2016'da yine de WWE'ye gidecekti diye düşünüyorum. Özellikle Njpw'in en ateşli yıllarında orayı terk etmesi de bunu gösteriyor.

4- Jon Moxley ve Chris Jericho, AEW'nun Kuruluş Kadrosunda Yer Alamayacaktı
Jon Moxley, WWE'den ayrıldıktan sonra katıldığı bir röportajda, live eventlerin kendisini çok fazla yorduğunu ve artık zevk alamadığını söylemişti. Her ne kadar düzgün kullanılırsa kullanılsın, yorucu live event temposundan bıkıp yine yolunu ayırırdı diye düşünüyorum.

2016 ROH tag team divizyonuna baktığımızda, Young Bucks, The Addiction, The Briscoes, Hardy Boyz, ReDragon, Motor City Machine Guns, Kingdom, War Machine'i görüyoruz. Bu isimlerin o dönemki yaşları/performanslarını da göz önüne alırsak ve WWE'den de eklemeler ile tarihin en iyi tag team divizyonunu görebilirdik.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,128
Mesajlar
13,520
Beğeni sayısı
3,504
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Eline sağlık hocam. Keşke 2016'da 4. sınıfa gidiyor olmasaydım da bu yazıya daha uzun cevap verebilseydim.



AJ Styles, bence güreşteki "WWE dışı" misyonunu tamamladığı için 2016'da yine de WWE'ye gidecekti diye düşünüyorum. Özellikle Njpw'in en ateşli yıllarında orayı terk etmesi de bunu gösteriyor.


Jon Moxley, WWE'den ayrıldıktan sonra katıldığı bir röportajda, live eventlerin kendisini çok fazla yorduğunu ve artık zevk alamadığını söylemişti. Her ne kadar düzgün kullanılırsa kullanılsın, yorucu live event temposundan bıkıp yine yolunu ayırırdı diye düşünüyorum.

2016 ROH tag team divizyonuna baktığımızda, Young Bucks, The Addiction, The Briscoes, Hardy Boyz, ReDragon, Motor City Machine Guns, Kingdom, War Machine'i görüyoruz. Bu isimlerin o dönemki yaşları/performanslarını da göz önüne alırsak ve WWE'den de eklemeler ile tarihin en iyi tag team divizyonunu görebilirdik.
Bu yoruma çok geç döndüm ya hafta içindeki yoğunluğumdan dolayı aklımdan çıkmış.

AJ Styles'ın WWE'ye gelme sebebi tamamen "WWE dışı" misyonunu tamamlamasıydı evet, ama AEW gibi bir macera aslında onun için yepyeni bir misyon olacaktı. Ben de o şekilde düşündüğüm için Styles'ın AEW'ya gideceği inancındayım.

Moxley'nin gönlünü hoş tutup yaptığı işten zevk aldırdıktan sonra Moxley paşalar gibi kalırdı diyorum ben hala... Ama gerçi Moxley'de de fazla özgürlükçü bir ruh var belli, adam WWE'den ayrıldığından beri AEW kontratı altında olsa dahi gezmedik en ufak indy şirketi bırakmadı.

War Machine ismini görünce yüreğim burkuluyor ya... Aslında hala bir şekilde WWE ile ilişiği kesip AEW yapsalar çok güzel olur, ROH'te bayılıyordum bu ikiliyi izlerken. Ki NXT'de bile gayet iyilerdi War Raiders olarak. Şimdilerde Viking saçmalığıyla inanılmaz çaptan düşürdüler ekibi. Umarım bir an önce ayrılırlar WWE'den, hiç iyi gelmedi onlara burası çünkü. Gerçi hallerinden de memnunlar gibi duruyor ya. Çok teşekkür ediyorum yorumlarım için.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: