RPG HABERLER: Royal Rumble 2024 Sonrası


Boss

𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐁𝐨𝐬𝐬
Katılım
21 Tem 2023
Konular
173
Mesajlar
582
Beğeni sayısı
1,366
PG Nakit
0
nyagfn7.png


An itibariyle PGW'nun rosterı 33 güreşçi içeriyor ve bu güreşçilerin hepsi faal, senaryo almaya hazır, aktif güreşçiler olarak niteleniyor. Gerek yeni katılanlar, gerek NOW'dan gelenlerden alınan performanstan The Rock fazlasıyla memnun. Şirketin iç yapısının tamamen değişmesinden dolayı, Bloody Era ve Cinematic Era'dan sonra gelen bu eranın isminin "Purification Era" olarak anılacağı tahmin ediliyor.

Bu ismin konulmasında tabii ki The Lodge'ın dönemi domine etme ihtimalinin etkisinin olması da söz konusu. Ama söylemek gerekir ki, Drew McIntyre ve Angelico'ya olan güven o kadar da yüksek değil. Burada senaristlerin en güvendiği isim tahmin edildiği üzere "Mr. Money in the Bank" Wes Lee. 6 aydır çantayı elinde tutan Wes'den senaristler inanılmaz derecede memnun. İçine girdiği her olayda, her maçta bir şekilde ilgi çekmeyi başaran ve The Lodge senaryosunun da başarıyla hakkından gelen Wes Lee'nin şu anlık başarısız bir cash-in yapma ihtimali neredeyse yok. Fakat çantayı ne zaman ve kime karşı bozduracağı konusunda ortaya atılmış, tartışılan birkaç fikir var.

The Rock, şirketin bu "prime" döneminin genç genel menajer Mr. Berto ile anılmasını istediğinden PGW'da pek görünmüyor. Mr. Berto'nun ise PGW'ya gelmesinden memnun kaldığı sayısız isim var.

Şovda pek kayda değer bir sekans yaşamasa da Kenny Omega, bu isimlerin başını çekiyor. Mr. Berto onu inanılmaz bir potansiyel olarak görüyor. Ve tabii ki GUNTHER'ın da aksiyonlara girebileceği söz konusu. Göze batan üçüncü isim ise Samoa Joe. Sonrasında ise Drew ve Morgan elemeleriyle adeta "ben NOW'da oldum da geldim" diyen Tyler Breeze geliyor. Roman Reigns ise şu anda kara kutu.

Jeff Hardy, hikayeye hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmayan büyük bir profesyonel ve senaristler onun bu yönünü her zaman takdir ediyor. CM Punk ile girdiği sekans haricinde RR'da son 4 içinde yer alması planlanmış olan eski IC ve PGW şampiyonu, Punk ile yaşadığı sahneden fazlasıyla verim alarak bir kez daha "hikaye" adamı olduğunu gösterdi. Dün gece CM Punk ile olan yarım kalan hikayenin tamamlanmasından sonra artık onu ne bekliyor göreceğiz. CM Punk demişken, şovun orta kısımlarında en çok Trend Topic olan güreşçi oldu ve Jey Uso ile girdiği yüzleşmede şovun reytingleri tavanı gördü diyebiliriz. PGW, CM Punk'dan bekleneni aldı.

Reytinglerin tavan yaptığı bir diğer yer, Tyler Bate ve onun yeni temeli atılmış "VALENTINE" hikayesi. Tyler, Royal Rumble 2024'ün en uzun süre ringde kalan güreşçisi oldu. Üstelik bunu 4. sıradan girip son 4'de elenerek yaptı. Bu inanılmaz bir başarı olarak görülüyor ve belki de ilk kez bu kadar çok sekans almış olan Bate defalarca Trend Topic olmaktan geri durmadı.

Ve tabii ki eğer trendlerden son bir kez daha konuşacaksak, PGW; Will Ospreay'in dönüşünden fazlasıyla memnun. 30. sıradan onun gireceğinin söylentilerle birlikte az çok kesinleştiğinin farkındalardı ama yine de Will Ospreay, Will Ospreay'dir. Eski PGW & WHC şampiyonudur ve bu şirketin unutulmaz ismidir. Bunu bilerekten, onu kazandıkları için memnunlar. Fakat iki senarist de Ospreay'i eskisi gibi yoğun potalara göndermeyi düşünmüyor. Ospreay'in dönüşünden itibaren kariyeri biraz daha farklı olacak.

Yazarlar, Bo Dallas'ı anlamaya çalışıyor. Bunun zor bir karakter olduğunu ve üstesinden gelebileceklerinden emin olmadıklarını düşünüyorlar. Yine de deneyecekler çünkü Dallas'ın ortaya koyduğu profil şimdilik güven veriyor.

Seth Rollins'in saldırı anı yine şovun en ilgi çekici yerlerinden biri ve bunu neden yaptığına dair konuşmasının bugün yayınlanacağı gündemde. Bunu aynı zamanda Cody Rhodes'da merakla bekliyor olmalı. Belki de unvanını bir kez başarıyla koruyan Christopher Daniels bile buna bir anlam verememiştir.

Val Venis artık penissiz. Bu bir şaka değil. Bryan Danielson'a maç sonu bu şekilde bir sekans yazmak aslında iki senaristi de korkutan bir durummuş çünkü bunun bir heel turn olarak algılanmasından son derece çekinmişler. O yüzden Bryan'ın Running Knee anında "YES!" tufanını beklemesini istemişler. Seyirciler eğer devreye girmeseydi Bryan bunu kendi başlatacaktı. Sonuç olarak bunu Bryan'ın ve Val'ın karakter gelişimine bir katkı olarak görüyorlar. Val ile olan sürecinde sürekli bir Tyler Bate engeli sonrası seyircilerin de galeyana getirmesiyle Val'ın penisine bir Running Knee vurarak onu cash-in için hazırladı. Fakat Wes Lee, Angelico'nun gelip onu ikna etmesiyle altın tepsideki bu fırsatı tepti.

Yazarlar HIV Zeke'den fazlasıyla memnun fakat onun için üzgün. Artık hak ettiği bir spot almasını istiyorlar ama HIV'ın gitgelli performansı buna müsait değil.

Charles Mason her an PGW'dan ayrılan ilk güreşçi olabilir. Çalışmaya pek ilgili olduğu söylenemez.

Harland için şu anlık işler iyi gidiyor. Ortaya koymaya çalıştığı dominant güreşçi profili ağır ağır işleniyor.

Turuncu otobüs mevzusunun Matt Morgan ile birlikte yürütülmesi kararının iyi bir karar olduğu görüldü. İleride bu ismin ne izleteceği merak konusu.

Bray Wyatt, yazar ekibiyle zamanında ters düşüp PGW için bir Chris Benoit sayılsa da dönüşüyle birlikte yazarlar ona kucak açtı. Yazarlar, her şeyi geride bırakıp Wyatt'ı kazanmak istiyor çünkü onun ortaya koyduğu istikrar ve performansı beğeniyorlar. Malakai Black için de olumlu düşünüyorlar. Bu iki güreşçi PGW'nun uzun süredir yoksun kaldığı dark-sider güreşçi kavramını tekrar gündeme getirebilir.

Chris Jericho'nun NOW'a gidip Royal Rumble'ın 22. sırasında Y2J olarak girmesi aylar önceden planlanan bir durummuş ve yazarlar bundan verim almanın sevincini yaşıyor desek yeridir.

Velveteen Dream'in 119 günlük Television Championship saltanatını bitiren ismin Joe Gacy olması senaristleri çok mutlu eden bir durum. Onlar, Gacy'nin bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorlar çünkü bu zamana kadar ortaya koyduğu bu stabil performans aslında istedikleri şey. Bu zamana kadar bazı erken kemer değişiklikleri göstermiştir ki, zorunluluktan yeni şampiyonlar çıkabiliyor. Fakat Joe Gacy böyle değil. "Dokunma" hikayesi tamamen Gacy için oluşturulmuş fakat bir şey hesap edilememiş.

O da Goldust. Güreşçi şu anda inanılmaz bir performans ortaya koyup her şov istikrarını üstüne kata kata ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Storyline'ı yayınlanan güreşçinin son üçe kaldığında aldığı cheer onu buraya koyan iki senaristin de beklediği bir şeymiş ama Goldust'ın süreçte bu denli bir dönüşüm yaşayacağını hiç tahmin edememişler. Goldust çok daha ileriye gidebilir.

Alberto El Patron'u yazarlar artık bir PGW markası olarak görüyorlar. Öyle ki 2x World Heavyweight Şampiyonluğuyla, Civil War'da Team PGW'i taşıyıp, Jey Uso'ya Sole Survivor zaferini kazandırmasıyla ve dün gece Will Ospreay gibi belki de bu şirketin en dominant ismi olan güreşçiye karşı 2-0'lık bir skora sahip olmasıyla runner-up olarak onu yapmakla doğru bir karar verdiklerinden eminler. Öte yandan, zaferinin bu kadar kokusu olan bir isme karşı gösterdiği performansla "acaba mı?" sorusunu sonuna kadar sordurmayı başarmasından ötürü yazarlar onu şovdan sonra özellikle kutladı.

Aylar önce planlanan Velveteen Dream'in RR zaferinin bir an bile planlananın aksine değişeceği konuşulmamış. Çünkü işleyişi genel olarak belirleyen iki PGW senaristi, sırf izleyiciyi şaşırtmak uğruna uzun süredir istikrarlı bir performans ortaya koyan Velveteen Dream'den bu başarıyı alıp başkasına vermenin büyük bir troll olduğunu düşünüyorlardı. Zaferin şovdan önce olabildiğince kokması sonrası bir de açılışta unvanını kaybetmesiyle birlikte kokunun yayılmasının iyice artmakla vuku bulduğu bu şovun bir şekilde iyi idare edildiği düşünülüyor. Bunda son 4'e kalan isimlerin payı büyük.

PGW'dan ve senarist ekibinden haberler bu şekilde. 3 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek olan PAYBACK #33'de yaşanacaklar merakla beklenmekte. Fakat bundan önce posteri şirketin emektar ve olağanüstü işler çıkaran grafikeri tarafından hazırlanmış bulunan No Way Out'un duyurusu devreye girecek.
 

Layne Staley

🍓 original
Katılım
2 Tem 2023
Konular
11
Mesajlar
809
Beğeni sayısı
385
PG Nakit
15
RPG Karakteri
Seth Rollins
Favori Güreşçi
ohannes burger
Seth Rollins'in saldırı anı yine şovun en ilgi çekici yerlerinden biri ve bunu neden yaptığına dair konuşmasının bugün yayınlanacağı gündemde.

Medya iyi çalışıyor... Alandayız öyleyse. ☝️
 

jaques

çlk
Katılım
2 Tem 2023
Konular
33
Mesajlar
3,024
Beğeni sayısı
887
PG Nakit
80
Konum
Antalya
RPG Karakteri
CM Punk
CM Punk demişken, şovun orta kısımlarında en çok Trend Topic olan güreşçi oldu ve Jey Uso ile girdiği yüzleşmede şovun reytingleri tavanı gördü diyebiliriz. PGW, CM Punk'dan bekleneni aldı.

Ben PGW'dan ne alacağım abıcım o daha önemli.
 

Hacken

Rock Hard
Katılım
2 Tem 2023
Konular
7
Mesajlar
2,725
Beğeni sayısı
777
PG Nakit
165
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Bret Hart
bunun bir heel turn olarak algılanmasından son derece çekinmişler.
Valla asıl devamındaki olayda çok çekindik. Yoksa maçtan sonraki dalış 2014 Bryan’ın hareketi tam.

Elinize sağlık, bu tarz şeyler ilgi çekici oluyor. Karakterlerin veya promoların değerlendirmesi ayrı bir motivasyon aracı. @KAT ile uzun süre promo değerlendirme işinde vardık ya…
 

Centria

nobody
Katılım
2 Tem 2023
Konular
95
Mesajlar
1,524
Beğeni sayısı
573
PG Nakit
209
Şovda pek kayda değer bir sekans yaşamasa da Kenny Omega, bu isimlerin başını çekiyor. Mr. Berto onu inanılmaz bir potansiyel olarak görüyor.

Bir dahaki BTE bölümünde Meksikaya gitmek farz oldu ya
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
139
Mesajlar
5,637
Beğeni sayısı
1,240
PG Nakit
1,000
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk
Öncelikle teşekkür edelim patrona, oyun acayip sarıyor şu noktada ve ortam da gerçekten peak noktaya ulaştı. Şov takip etmek çok keyif veriyor, herkesle eğlenerek muhabbet ederek. Performansımdan promo açısından memnun değilim sadece onu da arttırmaya çalışacağım, yakın süreçte elim kolum bağlı hissettim biraz tekke olaylarından. Şu an daha rahatım.

Bu kadar uzun süre geçtiği söylenene kadar çok hissetmemiştim gerçekten acayip süre olmuş RPG için, bu kadar çanta tutan birisi var mıdır bilmiyorum. Bu şovda cash-in geleceğine kesin gözüyle bakıyordum kendi açımdan ve gelmediğinde çanta süreci devam ettiği için bir tık "offf" oldum yalan olmasın. Ancak tüm yaşananlarla birlikte cash-in gelecek anın değeri kat kat büyüyor fark edebiliyorum, sabırla ve heyecanla o anı bekliyorum.

Şu tarz haberler çok iyi geliyor, oyuncuya hem süper bir geribildirim oluyor hem de farklı bir heyecan katıyor, şevk geliyor. Şöyle sadece haberleri okuyunca dahi kendi hikayemin yanında çok fazla takip edilesi karakter var gerçekten. Geçen şova kadar sıfır ilgimin olduğu Tyler Bate bugün en merak ettiğim karakterlerin başını çekiyor, böyle şeyler oyunun zevkini benim için katbekat arttırıyor sabit, durağan hep aynı karakterlerin etrafında dönen şeylerden ziyade. Bu şovla NOW'daki karakterlerin gelmesi, yeni oyuncuların katılımı, eski oyuncuların geri gelmesi ve "yeni hikayelerin çizimi" yeni bir yol ayrımına girdiğimizi sonuna kadar hissettirdi. Yine bir 'sona' doğru ilerlediğimiz hissiyatını çok çok aldım bu şov zaten belirttiğiniz gibi öncesinde de ama bu kadar bariz hissetmemiştim. Umarım kalan süreç de keyifle devam eder, eline emeğine sağlık tüm yazar ekibi ve oyuncuların. 🫂
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: